Ribs of Budapest. A ház specialitása az oldalas.A Serpincében megtalálható 15 különböző fajta oldalas: Magyaros Oldalas, Spare Ribs és Bady Back Ribs a világ minden tájáról. Különleges pálinkáink, boraink és söreink. Marha Bélszín Steak, Buffaló Csirke Szárnyak, Roston Lazacfilé. Dreher sör. Csoportok fogadása és családi rendezvények.
Ribs of Budapest. A ház specialitása az oldalas.A Serpincében megtalálható 15 különböző fajta oldalas: Magyaros Oldalas, Spare Ribs és Bady Back Ribs a világ minden tájáról. Különleges pálinkáink, boraink és söreink. Marha Bélszín Steak, Buffaló Csirke Szárnyak, Roston Lazacfilé. Dreher sör. Csoportok fogadása és családi rendezvények.
Ribs of Budapest. A ház specialitása az oldalas.A Serpincében megtalálható 15 különböző fajta oldalas: Magyaros Oldalas, Spare Ribs és Bady Back Ribs a világ minden tájáról. Különleges pálinkáink, boraink és söreink. Marha Bélszín Steak, Buffaló Csirke Szárnyak, Roston Lazacfilé. Dreher sör. Csoportok fogadása és családi rendezvények.
                       The Beer Cellar. Ribs of Budapest.  Serpince Budapest Restaurant. Ribs of Budapest. Budapest Restaurant
Serpince a Radayn

Ez itt az Oldalas helye

Legközelebbi rendezvények


A borravalóadás etikettje

A borravalót társadalmi vagy magánerkölcsi megfontolásból sokan elítélik. A megítéléstől függetlenül a világszerte érvényesülő gyakorlat az, hogy bizonyos szolgáltatásokért borravalót illik adni, ez elől nem térhetünk ki, és a helyi szokásokhoz kell alkalmazkodni.

A borravalóadás etikettje:

Étteremben is sok helyen szokás, hogy a számla tartalmazza a kiszolgálás, illetve a felszolgálás díját, ami ugyancsak 10-15%. Főleg az alsó határ közelében illik némi további borravalót az asztalon a számla mellett a tányéron hagyni. Amennyiben étel és az ital külön számlán szerepel, külön jár a borravaló is. (Ma már kiment a gyakorlatból.)

A borravaló mértéke a klasszikus hagyományok szerint a számla 10%-a, ma azonban általában nagyobb, maximálisan 15%. Az alsó határ felé közeledik, ha a szolgáltatás minősége gyenge, vagy az igénybevevő nincs azzal megelégedve, vagy a számla összege viszonylag nagy.

A felső határ felé közeledik, ha az igénybevevő a szolgáltatást jónak, nagyon udvariasnak, figyelmesnek tartja, magasabb osztályú, bizonyos „előkelő" szállodákban, éttermekben, különleges kérések teljesítése esetén (az étel speciális elkészítése, gyorsaság stb.), kisebb összegű számla esetén, helytől és helyzettől függően.

A borravalót sok helyen intézményesítették, azaz már a számlában szerepel (10-15% között változik). Ilyenkor ezen felül nem kötelező borravalót adni, de a helyi szokások szerint mégis célszerű vagy ajánlott lehet.

A borravaló fontos eleme a személyes kapcsolat, tehát a szolgáltatást nyújtó személynek jár, ám esetenként mégsem neki kell adni, hanem szolgálati felettesének (főportás, fizetőpincér, főpincér). Ilyenkor ő osztja szét a borravalót. Ha egy bizonyos szolgáltatásban többen vettek részt, a borravalót közöttük arányosan kell szétosztani.

A túl kicsi és a túl nagy borravaló egyaránt helytelen. Az előbbi sértésnek számíthat, és sértő visszautasítást eredményezhet, az utóbbi indokolatlan, szokásellenes és kellemetlen formában megnyilatkozó túlzott elvárásokat támaszthat, vagy felvágásnak tűnik.

A változó szokások a borravaló adásánál nemcsak hazánkban tapasztalhatók. Egy osztrák vendéglátó szakember szerint a borravaló az utóbbi években a felére csökkent, a vendégek egyre kritikusabbak. A korábbi 15% mások szerint 10% felé közelít. Ausztriában általában több borravalót adnak, mint Németországban, az USA-ban viszont szigorúan ragaszkodnak a 15%-hoz, sőt bizonyos szolgáltatásokért fix borravaló jár, Kínában tiltott a borravaló (az ilyen tiltásokat azonban senki se vegye túl komolyan). Az angol etikett ma is 12,5% borravalót ajánl, azzal, hogy ha a vendég 10%-ot ad a számla fizetésekor, 2,5%-ot hagyjon aprópénzben az asztalon.

Tessék számolni!


Frissen sütött grill ételek, a ház specialitása – hosszan pácolt sertés oldalas - SPARE RIBS, friss saláták, Balatoni borok, csapolt sör és még sok más finomság várja az idelátogató vendégeinket.

Serpince a nagy étvágyúaknak. Gyere el és próbáld ki te is! Ribs of Budapest.

Ribs of Budapest. The Beer Cellar - The Place for Ribs.


Minden nap a DigiSport-on a Premier Liga és Bajnokok Ligája focimeccsek közvetítését láthatja éttermünkben óriási Plazma TV-n.

Minden nap a DigiSport-on a Premier Liga és Bajnokok Ligája focimeccsek közvetítését láthatja éttermünkben óriási Plazma TV-n.

Minden nap a DigiSport-on a Premier Liga és Bajnokok Ligája focimeccsek közvetítését láthatja éttermünkben óriási Plazma TV-n.


„ Az élelmiszer minőség, a barátságos kiszolgálás és a tisztaság, ami meg fog felelni a vendégek elvárásainak.”

Asztalfoglalás nagyon ajánlott!

A Serpince - The Beer Cellar. 1092 Budapest, Ráday u. 15. (Ráday - Erkel utca sarok). Telefon: (+36 1) 217 6756. Nyitva: H-V: 11:30 - 24 • info@thebeercellar.hu • www.thebeercellar.hu


dmoz.org

Search Open Directory
Arts
Business
Computers
Games
Health
Home
News
Recreation
Reference
Regional
Science
Shopping
Society
Sports

©2013 "The Beer Cellar" Restaurant
1092. Budapest, Ráday utca 15. (Ráday/Erkel utca sarok)
Tel.: (+36-1) 217-6756, Fax: (+36-1) 215-0044
E-mail: info@thebeercellar.hu

Open Directory Project at dmoz.org